Autópályázás elektromos autóval

A Totalcar múltkori villanyautós országjáró turnéja után úgy néz ki, hogy az Autó Pult is kedvet kapott arra, hogy kipróbálja az elektromos hajtást hosszabb távon is. A kijelölt cél, hogy a Budapest-Pozsony-Bécs-Budapest útvonalat a lehető legrövidebb idő alatt teljesítsék. A Nissantól kaptak is hozzá egy 30 kWh-ás LEAF-et, így minden adott volt a túrához.

Indulás Budapestről (fotó: Autó Pult)
Indulás Budapestről (fotó: Autó Pult)

A Facebookon megosztott képek alapján ma reggel, valamikor 7 óra körül indulhattak Budapestről, hogy Győr érintésével jussanak el a szlovák fővárosba. Győrig 100-as, majd később 120-130-as tempót diktálva egyhuzamban haladtak, majd 20 perc töltés után indultak tovább Pozsonyba. Oda a rövid győri töltés ellenére is bő 30%-nyi árammal érkeztek. A helyi Nissan szalon töltőjén csak egy fél órás kávészünet idejéig lógtak, mielőtt 96%-os töltöttséggel továbbindultak Bécsbe. Az autó ekkor 200 km-es hatótávot jósolt. Mivel Bécsbe 50% fölötti akkuval érkeztek, innen töltés nélkül indultak tovább, hogy Scwechatnál majd Győrben töltve visszajussanak Budapestre.

Töltés Pozsonyban (fotó: Autó Pult)
Töltés Pozsonyban (fotó: Autó Pult)
30 perc töltés után Pozsonyban (fotó: Autó Pult)
30 perc töltés után Pozsonyban (fotó: Autó Pult)

A csapat utolsó bejelentkezése a lap Facebook oldalára Bécsből érkezett 8 órával ezelőtt. Bízunk benne, hogy azóta befutottak, csak nem volt energiájuk postolni. Így nem tudjuk, hogy mennyi idő alatt végeztek a bő 500 km-es távval, de valószínűleg nem maradtak el sokkal attól, mintha ugyanezt az utat hagyományos autóval tették volna meg.

EZT OLVASTAD MÁR?  Új fotó Fisker 9 perc alatt feltölthető villanyautójáról

Frissítés (2016/10/20): Az autóval végül 700 km-t mentek, kb. harmadával hosszabb idő alatt, mintha hagyományos autóval tették volna meg az utat. Részletes beszámolót jövő hétre ígértek.

Frissítés (2016/10/31): Az útról egy részletes cikk is készült: http://autopult.hu/magazin/budapest-becs-egy-nissan-leaffel-az-elektromos-autozas-hatarait-feszegettuk.html

Nissan szalon látogatás Bécsben (fotó: Autó Pult)
Nissan szalon látogatás Bécsben (fotó: Autó Pult)

Elektromos autót használsz?