Kedvezményekkel csábítja a Jaguar a Tesla vásárlókat

A Jaguar 3000 dolláros extra kedvezményt kínál az 5000 dolláros márkakereskedői és a további 7000 dollár kedvezményen felül azoknak a vásárlóknak, akik Teslával rendelkeznek, írja a greencarreport.com. Az így már 15 000 dollárra növelt kedvezményhez akár még a 7500 dolláros állami adókedvezmény is hozzáadódhat, végül az I-Pace 70 495 dolláros alapára akár 47 995 dollárra csökkenthet.

A globális 10 000 darabos értékesítésből 1522 talált gazdára az Egyesült Államokban 2019 első félévében, a kedvezményekből gyanítható, hogy a gyártó nem elégedett az amerikai értékesítési számokkal.

Érdekes hasonlóság, hogy korábban az Audi is Tesla vásárlókat próbált elcsábítani, nem a hagyományos autók vásárlóit próbálják villanyautó vásárlásra ösztönözni.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.