Az Audi e-tron az első elektromos SUV, amely megkapta az IIHS legmagasabb minősítését

Az IIHS tegnap közzétette az Audi e-tron ütközésteszt eredményeit, amelyből megtudhattuk, hogy az e-tron elnyerte a 2019 TOP SAFETY PICK+ minősítést. A legmagasabb minősítéshez a járműnek a törésteszten hat szempont alapján jó, az első ütközésvédelem tekintetében kiemelkedő vagy kiváló, az első fényszóró vizsgálata során pedig jó minősítést kell megszerezni.

Az e-tron jól teljesített a törésteszten, jó eredményeket szerzett a vezetőoldali kis átfedéses és az utasoldali kis átfedéses, az első, oldalsó közepes átfedéses, a tető szilárdsági, valamint a fejtámla teszteken.

A SUV ütközés-megelőző rendszere kiemelkedően magas eredményt kapott az IIHS vizsgálata során. A 40 km/h sebességű teszten elkerülte az ütközést, 19,2 km/h sebességnél pedig átlagosan 17,6 km/h-val csökkentette a sebességet. Az első ütközésre figyelmeztető rendszere megfelel az IIHS követelményeinek.

Az e-tron egyetlen fényszóró típussal kapható, statikus LED távolsági fényszóróval, amely jó minősítést kapott. Az automatikus távolsági fényszóró átkapcsolási rendszere önműködően vált a távolsági és a tompított fényszóró működése között a forgalomban részt vevő egyéb járművek jelenlététől függően.

A töréstesztről a szervezet több videót is közzétett (az első után következőket is érdemes megnézni):

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.