Kesztyűvel segít a MOL Plugee a koronavírus terjedése ellen

A koronavírus elleni küzdelemben legfontosabb a távolságtartás, az érintkezés minimalizálása és a fertőtlenítés. A sokak által megérintett felületeket érdemes rendszeresen tisztítani, fertőtleníteni és kesztyűben használni. Nincs ez másképp a nyilvános elektromos autó töltők használatánál sem.

A benzinkutakon tankoláshoz is szoktak eldobható kesztyűt elhelyezni, az elektromos autó töltők többsége esetén ezt nehézkes lenne megoldani. A töltőoszlopok az utcán állnak, nagyon munkaidényes és költséges lenne rendszeresen kesztyűkkel ellátni ezeket. Azonban olyan töltőoszlopoknál, amelyek egyéb létesítményhez, például benzinkúton található üzlethez tartoznak ez a probléma is megoldható.

Így van ez a MOL Plugee töltőinek használata esetén is, ahol az ügyfelek az üzletben kihelyezett eldobható gumikesztyűket is igénybe vehetik a nyilvános töltő használatához. A MOL Plugee folyamatosan bővülő töltőhálózata már országszerte 26 helyszínen várja a villanyautósokat.

A MOL Plugee töltőit a vírus elleni küzdelemben részt vevő egészségügyi dolgozók jelenleg ingyenesen vehetik igénybe. A kedvezményre nem jogosultak számára a töltési díj AC töltés esetén 1990 Ft, DC töltés esetén pedig 2990 Ft alkalmanként. A töltésért a benzinkúton található üzletben akár készpénzzel is fizethetünk, de jelen helyzetben biztonságosabb az érintésmentes bankkártya használata.

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.