Megvannak a cseh árak a Škoda Enyaq iV-hez

Megkezdődött a rendelések felvétele a csehországi kereskedésekben, és ezzel napvilágot láttak a Škoda Enyaq iV bizonyos teljesítményfokozatainak gyártó által ajánlott kereskedelmi árai a villanyautó hazai piacán. Ez idáig egyetlen változat listaára volt ismert, mégpedig a 60-as típusjelzésű, 132 kW teljesítményű hátsókerék-meghajtású verzióé bruttó 62 kWh-s kapacitású akkumulátorral, amely cseh földön 1 059 900 koronáról, azaz jelenlegi árfolyamon átszámítva körülbelül 14 millió 414 ezer magyar forintról indul.

Ez a típus azonban csak később lesz elérhető, először az erősebb, 80-as változat értékesítése indul meg, melyet egy a hátsó tengelyre helyezett 150 kW-os villanymotor hajt, az energia pedig 82 kWh-nyi lítium-ion aksiból érkezik. Ennek listaára 1 189 900 cseh korona, körülbelül 16,2 millió forint. Az alapfelszereltség része többek között a 19 colos keréktárcsák, kulcs nélküli feloldás, jelzőtábla-felismerés, eső-, és fényérzékelő szenzor, első és hátsó parkolásérzékelő, hátsó parkolókamera, automata háromzónás klíma, valamint fűtött első ülések és kormány.

A márka alapításának 125. évfordulójára készített Founder’s Edition szintén rendelhető, ez a 80-as típusnak felel meg, de az 1 379 900 cseh koronáért (18,77 millió forintért) cserébe jóval magasabb szintű felszereltség jár. Az Enyaq iV Founder’s Edition megrendelői megkapják a megvilágított Crystal Face maszkot, 21 colos kerekeket, fáradtság-érzékelőt, metálfényezést, Mátrix LED fényszórókat, bőrkárpitozást, és számos más, a többi típushoz feláras extraként kérhető finomságot.

A villanyautó legolcsóbban hazavihető változata 55 kWh-s akkumulátort kap, ennek áráról és érkezéséről egyelőre nincs információ, valamint az összkerék-meghajtású 80x és RS típusokról sem kaptunk hírt a kereskedésektől.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.