Így néz ki az új elektromos Škoda

Nem tudta (vagy nem akarta) megőrizni titokzatosságát a Škoda Enyaq iV a néhány óra múlva esedékes premierjéig, kiszivárogtak ugyanis az első, mindent felfedő képek a cseh autógyártó második tisztán elektromos modelljéről. A Škoda idáig ügyesen rejtegette a MEB padlólemezre épített SUV-t, az utakon is csak erősen álcázott tesztpéldányokat lehetett látni, a legutóbb közzétett vázlatrajzokból pedig pont ugyanannyi következtetést lehetett levonni, mint a zöld álcafóliába csavart prototípust bemutató korábbi videóból. A legújabb képek azonban már a dizájnt is megmutatják, s bár csak néhány percig voltak elérhetőek a spanyol Motor16 autós magazin honlapján, ez épp elég idő volt ahhoz, hogy a közösségi médián bejárják a világot, és a cseh Auto.cz hírportálon keresztül hozzánk is eljussanak.

Forrás: Auto.cz

A képek alapján azt mondhatjuk, hogy a Škoda Enyaq iV egy rendkívül karakteres megjelenésű autónak készült, határozott és tekintélyt parancsoló vonalakkal, valamint robusztus formával, amit nagyrészt a Vision iV koncepciótól vett át. Nagy különbség viszont, hogy míg a tanulmány tetővonala meredeken legörbült a villanyautó hátulján, az Enyaq iV-nél egy hatalmas hátsó részt formál. Ebből sejthetjük, hogy nem egy kényelmetlenül szűkös autóról van szó, mind az utasok, mind a csomag számára lesz hely bőven. Az utastér különösen mutatós ebben a magas minőséget sugárzó barna-fekete kombinációban, a műszerfalnak pedig remekül áll, hogy a méretes kijelzőn kívül szinte semmilyen gomb, tekerő, vagy kapcsoló nincs rajta.

Érdemes lesz követni minket ma este, hiszen hamarosan új információkkal jelentkezünk a Škoda legelső teljesen elektromos szabadidőautójáról.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.