Autómegosztóhoz csatlakozott az ID.3

Már a WeShare 2018-as elindulásakor tudni lehetett, hogy az autómegosztó szolgáltatás e-Golfjai idővel eltűnnek a flottából, és helyüket az ID.-család legelső tagja, az ID.3 veszi át. Ennek első lépésre most kerül sor, ezen a héten ugyanis 60 darab vadonatúj villanyautó csatlakozik a berlini car-sharing platformhoz, kiváltva ugyanennyit a tisztán elektromos Golfból. A teljes, 1500 autót számláló flotta leváltása a következő két évben fokozatosan valósul meg. A német fővárosban élők ezzel a közlekedés egy sokkal korszerűbb opciójának örvendhetnek, hiszen az ID.3 a MEB padlólemeznek köszönhetően tágasabb, emellett pedig több vezetéstámogató rendszert kínál, és a töltési teljesítménye, valamint a hatótávolsága, is nagyobb (425 km a WLTP szerint). Az első ID.3-asok a képeken látható szürke köntösben érkeznek fehér logóval, de később a WeShare-től jobban megszokott fehér autó, kék matrica kombináció is elérhetővé válik.

A Volkswagen autómegosztójának idén több európai nagyvárosban, köztük Budapesten is el kellett volna indulni, amivel 8400-ra bővült volna az ügyfelek által elérhető villanyautók száma. A járvány miatt azonban ezeket a terveket a jövő évre halasztotta a német autógyártó.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.