Prágában is elstartolt a GreenGo

Kereken 100 darab Volkswagen e-up! típusú tisztán elektromos autóval Prágában is elindult a GreenGo autómegosztó szolgáltatása, mely 2016-ban elsőként kínálta fel a közösségi közlekedés ezen formáját a budapestiek számára. Michaletzky Bálint, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a magyar határokon túli terjeszkedés első állomásaként egy olyan közép-európai helyszín tűnt ideálisnak, amely az autómegosztás kultúrájával átitatva remek üzleti lehetőségeket kínál, Budapesthez hasonló méretű, és közel is van a szülővároshoz. Így esett a választás a cseh fővárosra, ahol már számos autómegosztó platform, például a Re.Volt, Anytime, Car4Way, Autonapul, vagy az Ajo járművei közül választhatnak az ügyfelek, de villanyautók csak nagyon kis arányban vannak jelen flottáikban. A legelső, kizárólag környezetbarát meghajtású autót üzemeltető cég a Re.Volt volt Prágában, amely 20 darab 7,5 kW teljesítményű mini villanyautóval indította el szolgáltatását 2018-ban.

A GreenGo kezdeti 45 autóból álló flottáját 2019-re 300-ra bővítette Budapesten, és stabil növekedést tudott fenntartani annak ellenére, hogy számos új vetélytárs lépett a piacra, s továbbiak is várhatók. Habár Prágában egyelőre 100 villanyautója van a GreenGonak, három hónapon belül megduplázódik a bérelhető villany-Volkswagenek száma. A szolgáltatás egyelőre a város csak egy körülbelül 35 négyzetkilométeres központi részét fedi le, az ügyfelek ezen belül tudják megtalálni, feloldani, és kifizetni az autókat az applikáció segítségével. A cseh fővárosban érvényes árakról a cég honlapján lehet tájékozódni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.