Ilyen lesz az új elektromos BMW i3

Kínában kiszivárgott néhány fotó a BMW i3 szedánról, amely teljesen más autó lesz, mint a közel 10 éve piacon lévő futurisztikus városi kisautó, amit eddig i3 néven ismertünk – írja az InsideEVs.

A fotókat a kínai Ipari és Informatikai Minisztérium által közzétett specifikációk mellett közölték, és egy új, tisztán elektromos helyi 3-as BMW modell látható rajtuk. Fontos megemlíteni, hogy Kínában hosszabb tengelytávval készül a 3-as sorozat, mint amit Európában megszoktunk, a képeken pedig ez a verzió látható, amit alátámaszt, hogy az autó műszaki adatlapján 2966 mm tengelytáv szerepel.

Bár a hosszabb karosszéria és a nagyobb tengelytávolság hasznos lehet, hogy nagyobb kapacitású akkut tudjanak az autóba építeni, nem valószínű, hogy Európába is hosszabb változatban érkezne az autó. A 2029 kg tömegű jármű első részén megjelenik az új elektromos BMW-ken megismert stílus, például az iX3 SUV modellen megismert zárt hűtőrács. Az újdonság hivatalos bemutatója a jövő évi Pekingi Autószalonon várható.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.