Szombaton is dolgozni kell a BMW gyárban, akkora az igény az i4-re

A BMW azt tervezi, hogy 2022 első negyedévében szombati műszakot vezet be a müncheni gyárban, hogy lépést tudjanak tartani az új BMW i4 iránti kereslettel – írja az electrive.com. a német WirtschaftsWoche magazinra hivatkozva.

Az elektromos újdonság jelenleg körülbelül 9 hónapos várakozási idővel vásárolható meg, amely akár 1 évre is növekedhet a közeljövőben. Ezt szeretné megelőzni a BMW a gyártás felpörgetésével. A WirtschaftsWoche kérdésére a BMW képviselője kifejtette, hogy gyártási rendszerük nagyfokú rugalmasságának köszönhetően abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy növelni tudják a gyártott mennyiséget, például a szombati műszak bevezetésével, így kielégíthetik az örvendetesen nagy keresletet. Egyelőre további részletek nem nyilvánosak, mivel a gyártó még nem véglegesítette a jövő évre vonatkozó terveit.

A tisztán elektromos i4 szedán gyártása október végén indult meg Münchenben, majd az eredetileg tervezettnél korábban, már november végén sikerült megkezdeni az átadásokat a vásárlóknak. Az i4 modellen kívül jelenleg négy további tisztán elektromos modell kapható a csoport kínálatában (BMW i3, iX, iX3, MINI Cooper SE), de hamarosan érkezik az elektromos 7-es sorozat, az X1, és az 5-ös sorozat is és a MINI Countryman is kap tisztán elektromos változatot.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.