Csak elektromos kölcsönautót használ a brit Renault

Skóciáról és Észak-Írországról egyelőre nincs hír, de ha Angliában, vagy Walesben szervizbe visszük az autónkat, már kizárólag elektromos kölcsönautót ad a Renault a javítás idejére.

15 Renault és Dacia kereskedést érint a változás.

Teljes csere

Ha autónkat márkaszervizbe adjuk, gyakran csereautót biztosít a kereskedés. Angliában és Walesben a Renault csoportnak 164 kölcsönautója van 15 kereskedésben, de ezek közül csak 21 volt eddig Zoe. Mostantól azonban további 143 darabbal bővült a flotta, amivel az összes autót lecserélték.

Egy átlagos kölcsönautó nagyjából 8000 kilométert fut évente, így a cserével 1,3 millió kilométer autózás válik elektromossá. A lépéssel a brit Renault nem titkolt célja, hogy megismertesse a vásárlókkal a villanyos alternatívát. Úgy gondolják, a 400 kilométeres hatótávú francia elektromos autó legújabb változata, amelynek gazdagabb a felszereltsége és már DC töltésre is képes, jó eszköz erre. Sokaknak ez lesz az első villanyautós élményük, ezért a kocsikat tele töltve adják át, de a sajtóközleményben arra is felhívják a figyelmet, hogy a kocsi fedélzeti navigációja megmutatja az alkalmi sofőrnek is, hogy hol talál töltőpontot.

Emellett elérhetővé teszik a Zoet 48 órás tesztvezetésekre is, illetve finanszírozási ajánlatokkal segítik a vásárlást.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.