Már Európába is küldi szoftverfrissítéseit a NIO

Már a norvégiai NIO-tulajdonosok is letölthetik és feltelepíthetik az Aspen 3.0.5 NO firmware verziót, amelynek új funkcióival a kínai autómárka a felhasználói élményt szeretné javítani a téli időszakban. Az újdonságok közé tartozik például az akkumulátor manuális felmelegítése és a kabin előmelegítésének meghosszabbított alapértelmezett időtartama. A rendszerfrissítés tartalmaz egy töltésasszisztenst, amely segít töltőállomásokat találni az autósoknak, valamint a NOMI Debug nevű programot, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy hangjegyzet formájában visszajelzést küldjön a NIO-nak.

A NIO ez idáig 184 új funkciót és 382 javítást küldött ki ügyfeleinek FOTA (Firmware Over-the-Air) útján, azaz oly módon, hogy a tulajdonos néhány érintéssel az autójában el tudja érni a csomagot, és nem kell szervizbe vinni járművét. A mostani azért különleges, mert ez az első ilyen rendszerfrissítés a hazai piacán, Kínán kívül.

Európában egyelőre csak Norvégiában forgalmaznak NIO márkájú elektromos autót, név szerint az ES8 városi terepjárót, amely a kifejezetten a norvég piacra szabott, angolul és norvégul is elérhető Aspen 3.0.0 NO rendszerrel gurult ki a gyárakból. Hamarosan azonban megkezdi az európai terjeszkedést a vállalat, és Németországban, Dániában, Hollandiában, valamint Svédországban is kínálni fogja modelljeit, várhatóan már az idei évtől.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.