Főoldal » elektromosautó-töltés » Elhalasztotta a Mobiliti a díjcsomagok bevezetését

Elhalasztotta a Mobiliti a díjcsomagok bevezetését

A Mobiliti decemberben megszüntette korábbi díjcsomagjait, az új díjcsomagok kihirdetését pedig január elejére ígérték. A cég honlapján a mai napon a díjcsomagok aloldal helyét a díjak oldal vette át, ahol az aktuális árakról kapunk információt.

Az árak változatlanok, a 40 kW feletti AC és DC töltés esetén pedig továbbra is érvényben van az előző évben többször, utoljára december 31-ig meghosszabbított 80 Ft/perc kedvezményes ár. A kedvezményre nem hirdettek meg újabb konkrét határidőt, így a jelenlegi árak visszavonásig érvényesek. Az akciós ár egyéb kedvezményekkel (pl. flottakedvezmény) nem vonható össze.

Listaár
AC (max. 22 kW) 100 Ft/kWh
DC (max. 22 kW) 120 Ft/kWh
AC, DC (min. 40 kW, max 50 kW) 100 Ft/perc
80 Ft/perc
DC (min. 70 kW)

Az új díjcsomagok bevezetésének elhalasztását a Mobiliti az energiaárak jelenlegi kiszámíthatatlan, hullámzó szintjével indokolja. Az új díjcsomagok az energiaárak stabilizálódását követően várhatók. Az Ionity díjcsomagok továbbra is elérhetők a Mobiliti applikációban.

A közelmúltban több elektromobilitás szolgáltató, például Románia legnagyobb szolgáltatója, a Renovatio, valamint a  Maingau német energia- és elektromobilitás szolgáltató is áremelést jelentett be. Romániában az AC töltési díj 37%-kal, a DC töltés ára 27%-kal emelkedett, a német cég pedig a legtöbb országban 5 centtel emelte a kWh alapú díjakat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.