Főoldal » üzlet » Még soha ennyi villanyautó nem készült a Volkswagen üzemében

Még soha ennyi villanyautó nem készült a Volkswagen üzemében

Mostanában elég vegyes hírek érkeznek a Volkswagen háza tájáról, de most végre újra egy pozitívummal szolgálhatunk.

Rekordot döntött Zwickau.

Sok-sok villanyautó

A Volkswagen Csoport villanyautóinak egy jelentős része a cég zwickaui gyárában készül: az ID. 3 és Cupra testvérmodellje, az ID. 4 és Audi rokonai is innen érkezik hozzánk, de itt gyártják az ID. 5 és ID. 5 GTX modelleket is. Az egykori Trabantgyár 1990 óta gyárt Volkswagen modelleket, és 2020 június vége óta már csak elektromos típusok készülnek itt.

November 7. és 11. között új rekordot állítottak be az üzemben, mivel összesen 7100 autó készült a hét munkanapjai során, ami több, mint ami valaha elhagyta a gyár kapuit ennyi idő alatt.

A Volkswagen márka nemrég jelentette be, hogy immár 500.000 ID sorozatú autót szállított le, egy évvel a házon belül kitűzött határidő előtt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.