Főoldal » elektromos autó » Fotókon a Zeekr legolcsóbb villanyautója

Fotókon a Zeekr legolcsóbb villanyautója

Úgy tűnik, azoknak volt igazuk, akik nem 003 néven várták a Zeekr harmadik villanyautóját – a Geely csoporthoz tartozó prémium kínai elektromosautó-márka Twitteren jelentette be a Zeekr X érkezését, és végre leplezetlenül is láthatjuk a crossovert.

A napokban számoltunk be róla, hogy a 001-es SUV és a 009-es kisbusz után újabb modellt dob piacra a Volvo testvérmárkájaként működő Zeekr, amely nagy valószínűséggel Európában is elérhető lesz. Az autót akkor Göteborgban kapták lencsevégre, nem véletlenül, itt található ugyanis a Geely dizájnközpontja, ahol az X-et tervezték.

A napokban a vállalat több posztban is megosztott néhány infót az autóról a premier előtt, amelyre várhatóan áprilisban, a Sanghaji Autószalonon kerül sor. Az X a kifejezetten villanyautók alá fejlesztett SEA padlólemezen fekszik, és 4 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h-ra. Keret nélküli visszapillantó tükrökkel fogják gyártani, és az ajtókilincsektől is megszabadultak, úgy tudni, hogy az ajtók nyitását a B és C oszlopokon elhelyezett kis gombokkal oldják majd meg.

A Zeekr várhatóan hamarosan újabb részletekkel jelentkezik a nagyjából 4,45 méter hosszú villanyautóról.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.