Főoldal » elektromos autó » Testet öltött a Nissan elektromos sportkocsija

Testet öltött a Nissan elektromos sportkocsija

Bemutatkozott a közönség előtt a Nissan Max-Out Convertible elektromos tanulmányautó, ezúttal valós, fizikai formában, hogy a japán autógyártó fenntartható mobilitásra és innovatív dizájnra való törekvéseit hirdesse. A nyitott tetős sportautó egyike annak a négy koncepcióautónak, amelyet még 2021 őszén mutatott meg digitális látványterveken a vállalat – aki nem emlékszik, az itt olvashat a Chill-out, Surf-Out, és Hang-Out tanulmányokról, valamint a Nissan akkor bejelentett elektrifikációs terveivel is megismerkedhet.

A kívül-belül futurisztikus dizájnelemekkel felszerelt kétszemélyes elektromos autóról sajnos nem derültek ki műszaki részletek, de egyébként is odébb van még a jármű gyártása, hiszen a tervek szerint a vállalat 2028-ban debütáló szilárdtest-akkumulátorát fogja használni. Az új generációs villanyautó-sorozatban a Max-Out tanulmányból kifaragott modell képviseli majd a teljesítményre és vezetési élményre fókuszáló irányt.

Decemberben egyébként felröppentek a hírek arról, hogy a Nismo, azaz a Nissan sportdivíziója már dolgozik egy hibrid és tisztán elektromos hajtással is szerelt sportautón, amit az Egyesült Királyságban, a kontinentális Európában, és az Egyesült Államokban is forgalmazni fognak. Több mint valószínű azonban, hogy ez a modell a Max-Out lesz, ugyanis az Autocar információi szerint a Nissan kizárólag akkor kíván teljesen elektromos sportautót piacra dobni, ha megoldható lesz szilárdtest-akkumulátorral gyártani. Addig pedig a hibrid technológiával kell majd beérniük a vásárlóknak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.