Főoldal » elektromosautó-töltés » Átadta egymilliomodik töltőjét az ABB

Átadta egymilliomodik töltőjét az ABB

Világszerte összesen több mint egymillió egyenáramú és váltóáramú elektromosjármű-töltőt értékesített a világ egyik vezető töltőgyártója, az ABB – a mérföldkő eléréséről sajtóközleményben számolt be a svéd-svájci multinacionális vállalat.

Az ABB a hatalmas keresletnek köszönhetően az elmúlt két évben megduplázta termelési kapacitását, és további villámgyors növekedésre számít, amihez nagyban hozzájárul a 2022-ben átadott, 16.000 négyzetméter alapterületű új gyártóüzem beindítása is. Mint beszámoltunk róla, az olaszországi létesítményben a hét gyártósorának köszönhetően 20 percenként készül el egy egyenáramú villámtöltőt, így évi mintegy 10.000 töltőberendezéssel járul hozzá a gyár az elektromobilitás terjedéséhez.

Az ABB E-mobility részlege a valdarnói létesítményén kívül is folytatja globális terjeszkedését. Január elején a vállalat bejelentette, hogy megkezdi a gyártást az Egyesült Államokban található új gyártóüzemében, ahol a tervek szerint évente 10.000 töltőt gyártanak majd nyilvános töltőállomások, iskolabuszok és járműflották számára. 2022-ben jelentősen növelte tulajdonrészét az ABB E-mobility a legnagyobb kínai töltésszolgáltatóban, a Chargedotban is.

A vállalat jelenleg több mint 85 országban árulja töltőit, emellett számos elektromobilitási projekthez járul hozzá a töltési megoldások terén szerzett szakértelmével. Az ABB biztosítja például a töltőket a Formula E versenysorozathoz, valamint a megawattos teljesítménnyel tölthető elektromos kamionok műszaki alapjainak kifejlesztése is az ő nevéhez kapcsolódik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.