auto
2024. 02. 23. péntek

Újszerű koncepciót valósít meg az Electrify America új töltőállomása, ahol nem csak az autósok és utasaik kapnak zárt és fedett pihenőhelyiséget, de az autók is zárt térben tölthetnek.

Az elektromosautó-tulajdonosok általában a hagyományos benzinkutak esőtől védő tetőit is irigykedve nézik, hiszen napjainkban a villanyautó-töltők túlnyomó többségét az időjárás viszontagságainak kitett helyre telepítik, teljesen nyitott parkolókba.

Az Electrify America azonban szintet lépett és San Franciscoban nyitottak egy olyan 20 oszlopos hipertöltő (350 kW-os maximális teljesítménnyel rendelkező) állomást, ahol az autók nem csak fedett, de oldalfalakkal is határolt térben töltődhetnek, miközben a járművezetők és utasaik társalgót, mosdót, italautomatákat vehetnek igénybe.

A nap 24 órájában elérhető töltőállomáson szakértő- és biztonsági személyzet szintén rendelkezésre áll, ezen kívül ingyenes wifi internet is használható.

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.