auto
2024. 02. 24. szombat

905 lóerős villanyautót vett a dubaji rendőrség

A dubaji rendőrség híres arról, hogy a világ legegzotikusabb álomautóival emeli a turisztikai látnivalók közé járőrflottáját, így próbálva átlendülni a civilek és a rendfenntartók közötti társadalmi gátakon. A Bugattikhoz, McLarenekhez, Ferrarikhoz, és más luxusautókhoz most egy újabb különleges darab csatlakozott: egy Lotus Eletre R.

Forrás: Dubai Police

A teljesen elektromos meghajtású SUV GT specifikációit tekintve abszolút nem lóg ki a flottatársai közül, kevesebb mint 2,8 másodperces 0-100-as sprintjével ugyanis alighanem a világ leggyorsabb autója a maga kategóriájában. Az Eletre 905 lóerő leadására is képes, végsebessége pedig eléri a 250 km/h-t.

905 lóerővel debütált az új Lotus

A zöld-fehér rendőrségi köntösbe bújtatott Lotus olyan nevezetességek körül őrzi majd a rendet, mint a Burj Khalifa, Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard, és a Jumeirah Beach Residence (JBR).

Forrás: Lotus

A thenationalnews.com értesülései szerint a dubaji rendőrség 2022-ben állította szolgálatba legelső tisztán elektromos autóját, amely a kínai Hongqi E-HS9-es luxusautója volt. Azóta már több más modell is magára öltötte az egyenruhát, többek között Mercedes EQS-t, és Audi e-tron GT-t is vásárolt a helyi rendvédelmi szerv.

 

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.