Ferrari megelégelte az új Tesla Roadstert

„A Ferrari NV elektromos sportautót fog készíteni, amellyel komoly ellenfele lehet a Teslának ebben a felső szegmensben” – mondta Sergio Marchionne vezérigazgató.

A vállalat vezetője továbbá azt is elárulta, hogy 2019-2020 környékére megérkezik a Ferrari első SUV-ja is, amely a leggyorsabb lesz a mezőnyben. „De ha elektromos szuper sportkocsit kell készíteni, akkor mi ott leszünk az elsők között“ – közölte a vezérigazgató a Detroit Autó Show -n. Ez az állítás azért is érdekes a Ferraritól, mivel két éve amikor minden gyártó bejelentette már, hogy elindulnak az elektromos autók felé, ők kifejezetten közölték, hogy nem terveznek semmiféle elektromos autót kiadni, mert a Ferrarinak az egyedi hangja adja az élményt. Marchionne szerint, nem kis dolog amit a Tesla letett a roadster esetében, de nem megvalósíthatatlan mindannyiunk számára. Az elektromos Ferrarinak van esélye, hogy ellopja a vásárlók egy részét Elon Musk -tól.

Sergio Marchionne – a Ferrari vezérigazgatója

A vezérigazgató hozzáállását nyilvánvalóan az új, 1000 kilométeres hatótávot és körülbelül 400 km/h-ás végsebességet ígérő Tesla Roadster változtatta meg. Elképzelhető, hogy ehhez hasonló paraméterekkel érkezhet a Ferrari villany sportautója is? Természetesen várjuk, hogy mivel tudnak előrukkolni a Ferrari mérnökei.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?