Fremonti gyártúra Elon Musk vezetésével

Az elmúlt napokban megjelent, és a Facebook oldalunkon általunk is megosztott interjú a Tesla vezérigazgatójával egyike azon kevés interjúknak, ahol a kérdező, Marques Brownlee videóblogger, egy, a vállalat működését nyomon követő rajongóként állt Elon Musk elé, és nem egy hozzá nem értő újságíróként, aki egy szaftos sztorival szeretné a csúcsra emelni karrierjét a Tesla bukásáról. Ennek köszönhetően egy egészen vidám hangvételű beszélgetés kerekedett ki, aminek most a folytatása is napvilágot látott, ahol a két úriember már nem a kanapén ülve beszélget, hanem elindultak felfedezni a fremonti gyár legfontosabb helyszíneit és megismerni az autógyártás fortélyait. A Model X-ek, Model S-ek, és Model 3-asok építésébe már korábban is bepillanthattunk, például amikor a CBS kérdezte Elon Muskot a kicsi Tesla gyártásának aktuális állapotáról, ám ahogyan Marques Brownlee is elmondta ebben az új videóban, a gyár működését borzasztó nehéz bemutatni kamerákon keresztül a hatalmas zaj és forgalom miatt, ám akinek nincs lehetősége részt venni a Tesla vezetett túráin, azoknak talán ez a legjobb alkalom, hogy egy kicsit közelebb kerülhessenek napjaink úttörő elektromos autóinak gyártási folyamatához. A beszélgetés ráadásul éppen inkább az érdekességekre fókuszál, mintsem a Model 3 hetente legyártott darabszámára, így a videó azok számára is szórakoztató lehet, akiket amúgy hidegen hagy a Tesla, és csak egy autógyár életébe szeretnének bekukkantani. A fremonti létesítményben egyébként körülbelül 10 000 ember dolgozik az automata gépek társaságában, hogy a világ mintegy 7000 villanyautóval legyen gazdagabb hetente.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.