Különleges kiadást kapott a Rimac gyönyörű elektromos hiperautója

Miután az elektromos meghajtású exkluzív sportautóival az autóiparba berobbanó horvát gyártó, a Rimac márciusban a Genfi Autószalonon bemutatta legújabb modelljét, az elképesztő teljesítményű C_Two-t, most az Egyesült Államok nyugati partvidékére vitte álomautóját, hogy az ott élők személyesen is megcsodálhassák a közel 2000 lóerős fenevadat. A Rimac azonban csavart egyet a történeten, és felturbózta egy kicsit az autó stílusát: az eredetileg bemutatott szürke változat otthon maradt, és egy még annál is szebb, világoskék festésű álomautó landolt Kaliforniában, ami a gyártó szerint sokkal inkább illik az államra jellemző pezsgő életvitelhez. Ám a kaliforniai kiadás nem csupán színben különbözik az eddig látottaktól, hanem új felniket és kárpitozást kapott, valamint mindenféle luxusszolgáltatás is otthonra talált a kocsiban – az egyébként nem túl nagy méretű csomagtartó például úgy lett átalakítva, hogy két 6 literes pezsgősüveg és kristálypoharak is gond nélkül elférjenek benne. Mindez nem véletlen, ugyanis a Rimac – számos más autógyártóval egyetemben – a híres Monterey Car Week autós rendezvényre készül, ahol a világon valaha készített legelegánsabb, legdrágább, és legimpozánsabb autók vonulnak fel, és szerencsére az elektromos meghajtás ezen az eseményen is kezd egyre nagyobb figyelmet kapni.

A hajtáslánchoz vélhetően nem nyúlt a gyártó, de aligha tudná tovább fokozni az 1,85 másodperces gyorsulást 60 mérföld/órára, a 420 km/h-s végsebességet, és a 120 kWh-s akkumulátort a horvát csapat. A C_Two helye a The Quail nagy hírű gyepén megkérdőjelezhetetlen: mindössze 150 darab fog belőle készülni, és alaphangon is 2,1 millió dollárba, átszámítva 590 millió forintba kerül, így tényleg csak a legtehetősebbek garázsában fog díszelegni egy ilyen masina. Mindennek ellenére egyáltalán nem okozott gondot a Rimacnak vevőt találni: a C_Two bemutatkozása után alig három héttel el is fogyott. A kék autócsoda jelenleg a Petersen Automotive Museum kiemelt sztárvendége Los Angelesben augusztus 19-ig, mielőtt becsatlakozna a Monterey Car Week ritka szuperautói közé.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.