Dunaújvárosban is elkészült a Decathlon töltője

Terv szerint halad a Mobiliti a Decathlon áruházak listáján, így tegnap reggel telepítették, délután pedig be is kapcsolták a dunaújvárosi Decathlon parkolójában a Mobiliti töltőit. Ahogy a Decathlon helyszíneken már megszoktuk a Tritium gyártmányú DC villámtöltőt egy Ensto AC töltőt egészíti ki. A dunaújvárosi Decathlon áruház az M6 autópályáról és a 6-os főútról egyaránt könnyen és gyorsan megközelíthető, így ez a töltő fontos összeköttetést biztosít a főváros és a déli országrész között, megkönnyítve az eljutást Budapestről Szekszárdra vagy Pécsre.

A dunaújvárosi Decathlon áruház parkolójában lévő DC villámtöltő díjazása megegyezik a Mobiliti egyéb helyszíneken lévő villámtöltőivel, azaz minden megkezdett percért 50 Ft-ot kell fizetni, így az autósok csak addig fogják foglalni, amíg arra valóban szükségük lesz. A töltés már nem csak az NKM TöltőPont alkalmazásból, hanem fizikai kulccsal is indítható. A töltési díjat az alkalmazás a korábban regisztrált bankkártyára terheli, így a fizetési tranzakció gyors. Az alkalmazás használatával már megérkezés előtt ellenőrizhetjük, hogy éppen szabad-e a töltő. Az AC töltés egyelőre díjmentes, de a töltés indításához itt is szükség van az alkalmazásra vagy a fizikai kulcsra.

Ezzel a helyszínnel együtt a két cég már tíz közös töltőponttal rendelkezik, melyek mind autópályák vagy főutak mentén, illetve főutak kereszteződésénél találhatók:

Ezeken felül a Mobiliti a következő Decathlon áruházak parkolóiba tervez töltőt telepíteni:

  • Miskolc (M30)
  • Debrecen (M35)
  • további 3, egyelőre meg nem nevezett Decathlon helyszín

A már meglévőkön felül az M5-ös déli szakaszán Balástya közelében, illetve az M7-es határ közeli szakaszán Sormás mellett található autópályáról könnyen és gyorsan megközelíthető Mobiliti töltő. A villámtöltőkön felül a szolgáltató több mint 50 „célállomáson” biztosít AC töltési szolgáltatást, amelyek használata egyelőre ingyenes. Ezeket fogják kiegészíteni a Spar áruházak parkolóiba letelepített töltők, melyek közül az első 5 már a napokban elkészülhet Tatán.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.