Főoldal » elektromos autó » Monoron is ingyen parkolhatnak a környezetbarát autók

Monoron is ingyen parkolhatnak a környezetbarát autók

Egyre több magyar városban kapnak ingyenes parkolási lehetőséget a zöld rendszámmal megkülönböztetett tisztán elektromos és konnektoros hibrid járművek, így Monoron sem kell fizetni a villanyautósoknak. A helyi parkolási rendelet vonatkozó 3. pontja szerint „Nem kell parkolási díjat fizetnie a […] a zöld rendszámú gépjárművet vezetőknek.”

NKM Mobiliti töltőoszlop a monori Polgármesteri Hivatal előtt (forrás: monor.hu)

Monoron kettő, az NKM Mobiliti által telepített 22 kW AC töltő is segíti a villanyautósokat. Az egyik töltőoszlop a Polgármesteri Hivatal előtt, a másik a Bocskai utca elején található, így egyszerre négy elektromos autó is tölthető a település nyilvános töltőin. A töltés indításához az NKM Töltőpont alkalmazást vagy fizikai ügyfélkulcsot kell használni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.