Győrben készül az Audi az emobilitásra

Az Audi Hungaria Zrt. mai sajtóközleménye szerint előtérbe helyezik a győri üzemben az elektromobilitást, és kezdetét veszi az E-transzformáció elnevezésű projekt, amit a mai napon Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere és Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke közösen jelentett be.

A projekt keretében az Audi Hungaria bővíti az e-motorgyártási kapacitást, széles körű műszaki fejlesztésekbe kezdenek, valamint felkészül az elektromos járműgyártás korszakára.

„Az AUDI AG az elektromobilitás terén vezető szerepet fog betölteni, amelyhez mi is nagymértékben hozzájárulunk. Az elmúlt években, például az elektromos motorok gyártásának 2018-as elindításával már megtettük az ehhez szükséges első fontos lépéseket. A következő időszakra vonatkozó terveink fókuszában az elektromobilitás és a fenntarthatóság áll. Az E-transzformációs projekttel megteremtjük az új korszak előfeltételeit és erősítjük vállalatunk versenyképességét. Az Audi Hungaria továbbra is kulcsszereplő marad az Audi Konszernben és a magyar gazdaságban egyaránt.“ – mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.

250 munkahelyet teremt Győrben az elektromobilitás (forrás: Audi)

Az Audi Hungaria már egy éve gyárt villanymotorokat az Audi e-tron számára, és ezzel az e-motorgyártás központja az Audi Konszernben, az E-transzformációs projekt pedig elsősorban a győri e-motorgyártás bővítésére irányul.

A műszaki fejlesztés területén elkezdik kiépíteni a megfelelő szaktudást az elektromos meghajtások, a termodinamika és a járműapplikációk területén. A bővítés részeként egy csúcsmodern, új járatópadokkal felszerelt műhely, valamint egy új irodaépület is épül. A projekt 250 szakember számára teremt munkahelyet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.