Első benyomások: Seat el-Born

A Seat standján a látványos Cupra Tavascan teljesen elterelte a figyelmünket, így szinte véletlenül vettük észre második napunk délutánján, hogy a Seat is kiállította a Volkswagen ID.3 spanyolra szabott változatát. Pedig nagy kár lett volna kihagyni, mert mikor megláttuk mindketten megdöbbentünk és szinte egyszerre mondtuk: Ez sokkal jobb, mint az ID.3.

A Seat el-Born egyelőre koncepció autó státuszban van, de ahogy az e-UP-nak piacra dobják a Skoda és Seat változatát, ugyanúgy remélhetőleg az El Born is piacra kerül. Az autó persze technikailag azonos, de a Seat tervezői nem csak gyorsan összecsapták a kötelező házi feladatot, igazán kitettek magukért az autó külsejének és belső terének kialakításakor egyaránt. A Seat sportos bőr ülései sokkal inkább minőségi hatást keltenek. A bordó bőr betét a műszerfalra is felkerült. A kezelőszervek azonosak az ID.3 műszerfalán lévőkkel, azonban azokat egy kis szintén bőrrel borított nyúlványon helyezték el.

Az autó műszaki adatait nem írták ki az autó mellett elhelyezett információs táblára, így azt nem tudjuk egyelőre, hogy mindhárom akkumulátor mérettel és az ID.3-mal azonos motor és töltési teljesítménnyel, vagy csak korlátozottabb választékkal jelenik majd meg a Seat elektromos autója.

A képeket viszont mindenképp érdemes végignézni, minket lenyűgözött.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.