Fotókon a Škoda Vision iV elektromos SUV

A pozsonyi Új Szó exkluzív lehetőséget kapott a Škoda Vision iV elektromos SUV tanulmányautó megtekintésére. A szerencsés újságírók egy teljes órát kaptak az autó tanulmányozására és fotózásra, azonban az autó vezetésére egyelőre nem volt lehetőség.

Az új villanyskoda 2020-ban kerülhet gyártásba, egyelőre csupán egyetlen példány készült belőle, de az ígéretek szerint a sorozatban gyártott modell sem fog jelentősen eltérni a tanulmányautótól. Az autó méretei a Škoda Kodiaqhoz hasonlóak. A tanulmányautókban jellemző ülések helyére természetesen a szériaautókban megszokottakhoz hasonló kerül majd, arról viszont egyelőre nincs információ, hogy a külső tükrök helyett alkalmazott kamerák megmaradnak-e, vagy hagyományos tükröket kap majd az autó.

Škoda Vision iV tanulmányautó (fotó: Demecs Péter/Új Szó)

A gyártó információi szerint az autóban cseh kristályból készült minden, ami világít vagy megvilágított. A motorháztetőn elhelyezett Škoda embléma és az ajtók belső könyöklőin lévő betét egyaránt csiszolt kristályból van kialakítva. Az audiorendszer hangszóróit az ülések fejtámláiba helyezték, amivel egyedülálló hangzást hoztak létre. A tanulmányautó ajtóin nincs kilincs, az ajtók érintésre nyílnak és záródnak.

A Vision iV a Volkswagen csoport MEB platformjára épült, a Volkswagen ID.4 vagy az Audi Q4 e-tron testvérmodellje lehet. A Vision iV teljesítménye 306 lóerő, az akkumulátorokat teljesen feltöltve állítólag 500 kilométer hatótávra képes. Az autó hosszúsága 4665 mm.

EZT OLVASTAD MÁR?  Ilyen volt a Tesla novembere

A fényképeket köszönjük az Új Szó szerkesztőségének és fotósának.

Škoda Vision iV tanulmányautó (fotó: Demecs Péter/Új Szó)

Elektromos autót használsz?