Hamarosan bemutatkoznak a Jeep plug-in hibrid modelljei

Július 20-án hétfőn közép-európai nyári idő szerint délután 3 órakor online prezentációban bemutatkozik a Jeep Renegade és Compass modelljeinek plug-in hibrid változata, melyek a 4xe típusjelzést hordozzák magukon. A Fiat-Chryler társulás alá tartozó terepjáró-márkának Európában ezek lesznek az első elektromosított autói, ám Kínában december óta elérhető a Grand Commander PHEV. Ebben az SUV-ben a 2.0 literes GME-T4 benzinmotor mellett két villanymotor is segíti a hajtást: az egyik 90, a másik pedig 67 kW-ot ad hozzá a belsőégésű szerkezet 230 lóerős (172 kW) teljesítményéhez. A 13 kWh-s akkupakk 70 kilométeres hatótávot kínál a Kínában használatos NEDC szerint.

Habár a Renegade 4xe még csak most fog hivatalosan debütálni, Torinóban már nagy eséllyel össze lehet futni az utakon, merthogy a Fiat saját geofencing alapú, önállóan elektromos üzemmódra váltó rendszerét teszteli vele egy kísérleti projekt keretében. Ez azt jelenti, hogy hamarosan az FCA plug-in hibridjeiben is megjelenhet az a funkció, ami például a legújabb BMW-kben, vagy a Ford Transit PHEV-ben. A Jeep elektromobilitási stratégiájában 10 plug-in hibrid és 4 tisztán elektromos modell szerepel 2022-ig.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.