HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Munkahelyi töltőket telepít alkalmazottainak a PSA

Tizenkét országban, 49 helyszínen létesít elektromos töltőállomásokat a PSA alkalmazottai számára, így 2021 végére a vállalatcsoport valamennyi európai telephelyén rácsatlakoztathatják a hálózatra járművüket a villanyautóval közlekedő dolgozók a tervezett 500 állomás valamelyikén. A munkálatok már 2019-ben megkezdődtek, azóta 365 darab, 7 kW teljesítményű fali töltőt helyezett üzembe a PSA két partnerével, az Iziviával és a Total EV-vel közösen. A töltés pontos árát nem említi az autógyártó, mindössze annyit, hogy versenyképes lesz más, nyilvános töltőhálózatok díjszabásaival szemben.

„Miközben a PSA Csoport elkötelezett a globális felmelegedés elleni küzdelem iránt, és előrejelzései szerint az Európai Unió által 2020-ra meghatározott CO2-célkitűzéseknek is megfelel, a töltőpontok megkönnyítik azon munkavállalók életét, akik már a tiszta mobilitás mellett tették le a voksukat. Ez az intézkedés demonstrálja, hogy a Csoport tevékenysége összhangban van a vásárlók és alkalmazottak igényeivel” – kommentálta Xavier Chéreau, a vállalat HR igazgatója.

 

Munkahelyi töltőberendezések telepítése szinte minden autógyártó elektromobilitási stratégiájának része, néhányukhoz képest a PSA törekvése egyáltalán nem tekinthető nagyravágyónak. A Ford csak a kölni gyárának területén 750 darab 11 kW-os töltőpontot tervez létesíteni 2022 elejéig, összesen pedig körülbelül 1000 töltőállás várható európai létesítményeinél 2023-ig. A Volkswagen németországi telephelyein kapcsol be mintegy 4000 töltőállomást 2025-ig, ennek több mint harmada Wolfsburgban, a gyártó központjánál talál otthonra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.