Főoldal » elektromos autó » Októberben jön az elérhető árú villanyautó

Októberben jön az elérhető árú villanyautó

Kettő, az európai autópiac számára kiemelkedően fontos tisztán elektromos autó premierjére is sor kerül október 15. és 26. között a Renault eWays digitális rendezvény keretein belül. Az egyik a Dacia Spring, amit a Renault Group nagyon felszínesen már márciusban bemutatott. Az akkor közzétett számítógépes grafikák alapján el tudjuk képzelni, hogy nagyjából hogyan is fog kinézni a villanyautó, és az is megkönnyíti a dolgunkat, hogy a kocsi tulajdonképpen a Kínában szuperolcsón kínált Renault City K-ZE átmárkázott, európai változata lesz, de a hónap közepén valószínűleg már egy működő prototípust is látni fogunk Dacia emblémával. Ha tartja magát az eredeti terveihez a gyártó, akkor egyelőre továbbra is koncepció formában mutatkozik meg a Spring, és csak 2021-ben érkezik a végleges változat, akkor indul a megrendelés is.

A specifikációk közül egyelőre annyit árultak el a Renault marketingesei, hogy a WLTP szerint körülbelül 200 kilométeres hatótávra számíthatunk. Technológiában tehát nem lesz piacvezető az első villany-Dacia, de árával még sokak szívébe belophatja magát: állítólag egy mindenki számára elérhető elektromos autóként robban be a piacra.

A Renault Csoport másik villanyautó-tanulmánya egy valódi újdonság lesz, erről jelen pillanatban csak annyi ismert, hogy egy későbbi Renault crossover alapját adja, illetve a vadonatúj CMF-EV padlólemezre készül, amit kifejezetten teljesen villanyos modellek alá terveztek a franciák.

Renault Morphoz tanulmány, ennél valószínűleg kevésbé formabontó ajánlattal készül a gyártó

Az elektromobilitás témája köré szervezett online rendezvény alatt a vállalatcsoport más elektromosított járműveiről is szó lesz, többek között Európa legújabb hibrid hobbiterepjárójáról, a Renault Arkana E-Tech Hybridről. A tíz napon keresztül zajló előadás-sorozat érinteni fogja az autómegosztás jövőjét, a hidrogén szerepét a közlekedésben, az akkumulátoros energiatárolás lehetőségeit, és számos egyéb, a kibocsátásmentes mobilitással és tiszta energiákkal kapcsolatos területet. A rendezvény programja ezen a honlapon érhető el, ahol a Renault alternatív meghajtású termékeivel is ismerkedhetnek a látogatók.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.