Abszolút rekord: még soha ennyi Tesla nem fogyott 3 hónap alatt

A szokásos menetrend szerint a Tesla ma, az amerikai tőzsde nyitása előtt nem sokkal, nyilvánosságra hozta a 2020 harmadik negyedévi gyártási és értékesítési adatait. A számok normál körülmények között is rendkívül jónak számítanának, de a 43%-os éves növekedés Covid idején különösen figyelemreméltó.

25%-kal dőlt meg az eddigi rekord

A Tesla eladási ciklusaiban tradicionálisan az év harmadik és negyedik negyedéve a legerősebb, így az előző rekord, mintegy 112 ezer átadott autó, is a tavalyi év utolsó 3 hónapjához köthető. Most ezt jelentősen, mintegy harmincezerrel szárnyalta túl az amerikai gyártó. Az elmúlt negyedév során 15.200 Model S/X és 124.100 Model 3/Y talált gazdára. A 139.300 leszállított autó 43%-kal több mint tavaly ugyanekkor.

Érdemes megjegyezni, hogy az eddig nyilvánosságra hozott adatok szerint, a GM és az FCA eladásai 10-10 százalékkal csökkentek az elmúlt 3 hónapban, de minden eddig megszólaló márka erősödő szeptemberi eladásokról számolt be.

Ami a Tesla gyártási darabszámait illeti, 16.992 Model S/X és 128.044 Model 3/Y készült a harmadik negyedévben. Az év végére tervezett 500 ezres eladási szám eléréséhez még 181 ezer autót kell leszállítaniuk a negyedik negyedévben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.