Főoldal » elektromosautó-töltés » Ilyen töltőállomásokat telepít a Hyundai Csoport

Ilyen töltőállomásokat telepít a Hyundai Csoport

A már leleplezett Hyundai IONIQ 5-öt, a március végén debütáló Kia EV6-ot, és valamennyi soron következő, 800V-os rendszerrel szerelt e-GMP padlólemezes villanyautót saját villámtöltő-hálózattal várja a Hyundai Csoport Dél-Koreában. Az úgynevezett E-Pit töltőállomásokkal a koreai sajtó értesülései szerint összesen 20 helyszínen találkozhatnak majd a villanyautósok még ebben az évben, és összesen 120 töltőoszlopot vehetnek igénybe – 72-t az autópályák menti pihenőkben, 48-at pedig a nagyvárosokban.

A töltőberendezések 350 kW teljesítményt kínálnak DC hálózaton, ami azt jelenti, hogy a vállalatcsoport járművei mindössze akár 18 perc alatt az akku kapacitásának 80%-át visszatölthetik. Innen ered az állomások neve is, a motorsportban a pit stop a boxutcát jelenti, ahol egy rövid látogatás alatt felkészítik az autót a verseny folytatására:

„Az E-Pit célja egy olyan töltési platform kialakítása, ahol mindenféle szolgáltatást gyorsan és kényelmesen vehetnek igénybe az autósok”.

Az Electrive úgy tudja, hogy a Hyundai, Kia, és Genesis E-GMP-s villanyautói Plug&Charge kompatibilisek lesznek, csakúgy, mint a töltők, így a töltés indítása és a fizetés is automatikusan történik. A töltőhálózat kiépítéséhez a Hyundai Csoport partnereket keres a kínált szolgáltatások körének bővítése érdekében.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.