HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Április 16-án nyit a Tesla Budapesten

Két éve, 2019 januárjában számoltunk be először az amerikai autógyártó kelet-európai terjeszkedéséről, de akkor még csak Prága és Varsó került fel a térképre. 2019 júniusáig kellett arra várnunk, hogy Budapest is megjelenjen a hivatalos weboldalon, és nincs még két hónapja sem, hogy bejegyezték a magyar leányvállalatot.

Most megvan a hivatalos indulás dátuma is.

Nem végleges, de már lesz

…ha csak nem szól közbe a pandémia. Jelenleg ugyanis csak erős korlátozások mellett lehetnek nyitva a kereskedelmi egységek és egyelőre még kérdéses, hogy 3 hét múlva milyen lesz a járványügyi helyzet.

Ha az élet nem szól közbe, akkor Április 16-án megnyílik a Tesla első magyarországi üzlete a MOM bevásárlóközpontban.

Információink szerint ez még nem a végleges helyszín, csak egy ideiglenes bolt lesz, talán egy bemutatóautóval és tájékoztató anyagokkal – a cég állandó telephelye még nincs meg.

MOM Park, Budapest XII. kerület, Alkotás u. 53.

A hír egy zárt villanyautós csoportban kezdett terjedni, miután a cég frissen igazolt hazai csapata elkezdte felvenni a kapcsolatot a jelenlegi magyar Tesla tulajdonosokkal és valaki kiposztolta a levelet. Idő közben egy ettől független forrásunk megerősített az értesülést mind a helyszín, mind a dátum tekintetében.

Egy ideig folyt a találgatás, hogy mégis mennyire lesz majd teljes körű az itthon elérhető szolgáltatások köre, de úgy tudjuk nem kell aggódni e tekintetben. Miután megtalálták a bolt végleges helyét, lesz teljes körű szervizszolgáltatás, és igyekeznek megoldani a biztosítással és pénzügyi finanszírozással kapcsolatos kérdéseket is. Természetesen ez mind még nem lesz meg az első napra, hiszen a kollégák még csak most kerültek állományba, a cég épp csak megvetette a lábát hazánkban.

Ha új részleteket tudnunk meg, megosztjuk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.