Közzétették a Kia EV6 bemutató dátumát

A Kia néhány fotót és egy rövidke videót már megosztott az EV6 modellről, és az e-GMP platform legfontosabb paramétereit is megismertük a Hyundai IONIQ 5 bemutatóján, így 18 perces 80%-ra töltésre és közel 500 kilométeres hatótávra számíthatunk, mégis sokan várjuk az újdonság leleplezését. Az EV6 csak a kezdete a Kia közeljövőre várható villanyautó offenzívájának, amelyekhez a Kia levédette EV1-től EV9-ig az összes nevet, így kisebb és nagyobb tisztán elektromos modellek egyaránt várhatók a következő néhány évben.

A Kia honlapján a minap megjelent az EV6 leleplezés pontos dátuma: 2021. március 30, közép-európai idő szerint délelőtt 10 órára időzítették az autó premierjét, amely online követhető, többek között a YouTube-on. A konszerntárs leleplezését a Villanyautósok Patreon támogatóival igaz csak online, de mégis remek hangulatban néztük közösen a Discord szerverünkön keresztül. Még nem késő csatlakozni, hogy az EV6 bemutató idején részt vehess a csevegésben.

EZT OLVASTAD MÁR?  Ennyibe fog kerülni a BMW új villanyautója

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.