Új hazai importőrhöz kerülnek az egykori FCA autómárkái

Az Emil Frey Csoport átveszi az Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, és Jeep márkák importőri tevékenységét a magyar, cseh, és szlovák piacokon. A svájci székhelyű járműkereskedelmi cég képviseli hazánkban a Peugeot, Citroën, DS márkákat az egykori PSA Csoportból, valamint a Dodge és Chrysler márkákat az egykori FCA Csoportból, ezekhez csatlakozik a négy új autómárka.

A kiadott sajtóközlemény szerint a tervezett tranzakció lezárását követően az Emil Frey összesen kilenc Stellantis márkát forgalmaz majd Csehországban illetve Szlovákiában, és nyolcat Magyarországon. Az Emil Frey Csoport felel majd az FCA összes (korábbi) közép- és kelet-európai importőri tevékenységéért az említett három országban, és a tranzakció befejeztével átveszi annak jelenlegi munkatársait és meglévő kereskedői szerződéseit is.

Címlapkép forrása: Emil Frey

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.