Főoldal » elektromos autó » Áll az elektromos Renault Mégane gyártása

Áll az elektromos Renault Mégane gyártása

Április 14-én leállították a tisztán elektromos Renault Mégane E-Tech Electric sorozatgyártását, és a tervek szerint csak jövő hét hétfőn, április 25-én tudják újra elindítani a chiphiány miatt. Az Automobile Prope értesülései szerint a már legyártott példányok átadása a francia vásárlóknak az ütemtervet tartva májusban megkezdődik, azt azonban nem tudni, hogy összesen hány villanyautóról van szó. A hírportál úgy tudja, hogy nem csupán az elektromos Mégane gyártásának otthont adó, és közel 2300 főt foglalkoztató Douai létesítmény került nehéz helyzetbe: a Cléon gyárban, ahol a villanymotorok gyártása történik, már március óta korlátozva van a termelés az ukrajnai konfliktus miatt bekövetkezett alkatrészhiány miatt.

A COVID-19, chiphiány, és a háború az elmúlt hónapokban több autómodell gyártását is megakasztotta, a Volkswagen ID.5 bevezetését el is kellett halasztani. A Renault számára a Mégane E-Tech egy különösen fontos modell, hiszen ez az első villanyautója a CMF-EV padlólemezen, teljesen új technológiával színesítve a kínálatot.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.