Főoldal » elektromos autó » Elhalasztják az új elektromos Volkswagen forgalmazását

Elhalasztják az új elektromos Volkswagen forgalmazását

Mint pénteken beszámoltunk róla, jövő héten, azaz március legvégén/április legelején újraindulhat a termelés a Volkswagen németországi gyáraiban, így Drezdában a VW ID.3, Zwickauban pedig az ID.3, ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron és Sportback változata, valamint a Cupra Born modellek összeszerelését folytathatják az elektromos járművek gyártására felkészített munkatársak. Sajtóértesülések szerint azonban nem teljesen felhőtlen az öröm, merthogy az ID.5 piaci bevezetését az egy hónapig tartó leállás miatt el kell halasztani.

A német Automobilwoche írta meg az autógyártó által az értékesítési partnereknek küldött levélre hivatkozva, hogy az ID.5 modellből nem sikerült annyit gyártani, hogy minden kereskedésnek jusson bemutatópéldány, ezért a forgalmazás kezdetét május első hetére tolták át. A Volkswagen az eddig legyártott darabokat is részben átcsoportosítja, hogy Németország-szerte legyenek járművek, amit az érdeklődők megtekinthetnek. A kupétetős SUV-t az eredeti tervek szerint már április első hetében elkezdték volna átadni a megrendelőknek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.