Kaliforniának nem tetszik a Tesla marketingje

Miközben Németországban bíróság mondta ki, hogy maradhat az Autopilot elnevezés, és a fogyasztót nem tévesztik meg ezzel, a Teslának most a hazai legnagyobb piacán gyűlik meg a baja a hatósággal hasonló témában.

Kaliforniában a rendszerek képességeinek leírását kifogásolja a DMV – írja a The Wall Street Journal.

Visszadobták a labdát

A kaliforniai közlekedési hatóság, a DMV úgy véli, hogy az autógyártó törvényt sértett azzal, hogy „olyan dolgokat állított, amelyek hamisak, vagy félrevezetőek”. Hogy pontosan mely mondatokra, vagy kifejezésekre gondol a hatóság, az egyelőre nem derült ki, de azt lehet tudni, hogy a cég weboldalán a vezetéstámogató rendszerek leírása kapcsán emeltek kifogást. A hivatal azt szeretné elérni, hogy fogalmazzák át a kérdéses részeket, és jobban okítsák ki az ügyfeleiket a rendszerek használatáról. Egyes sajtóbeszámolók szerint a hivatal a szolgáltatások elnevezését is kifogásolja.

A Teslának két hete van, hogy elfogadja, vagy megfellebbezze a hivatal kifogásait.

Bár némely médiumban a hír azzal a felütéssel jelent meg, hogy akár vissza is vonhatják a Tesla jogosultságát autók értékesítésére az ország legnagyobb autópiacán, A DMV szóvivője szerint nem készülnek erre, de több figyelmeztetést szeretnének látni a gyártótól a rendszerek képességeinek korlátai kapcsán.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.