Főoldal » események » Ingyen töltés és átépített villanyautók Miskolctapolcán

Ingyen töltés és átépített villanyautók Miskolctapolcán

Több mint hatvan elektromos autóval 150-nél is több érdeklődő jött el Miskolctapolcára szombaton az Ellipsum élményfürdőhöz a hagyományos villanyautós találkozóra. Sokan már egy órával a 10-re meghirdetett kezdés előtt megérkeztek, és az időjárás őket igazolta: délutánra a kánikula miatt a többség árnyékot keresve vonult fedezékbe a parkba vagy a környező büfék teraszára.

A Borsod Auto Kft. egy Hyundai Ioniq 5 modellt hozott el, a Toyota Balogh Autószalonok Kft. pedig elektromos autók szervizeléséhez használt berendezésekből rögtönzött egy kiállítást az érdeklődőknek és egy Lexus NX450H+ Plug-In Hybrid autót is bemutattak. A TEA. az egész napos ingyenes töltési lehetőség mellett egy nyereményjátékot is rendezett, melyen a távirányítós autóval leggyorsabban és legügyesebben parkolók 20, 10 és 5000 forintos töltésre felhasználható bérletet nyerhettek.

Szokás szerint hatalmas sikert aratott az elektromosra átépített piros Trabant és a Porsche 924 is. Utóbbi tulajdonosa, Balog Gábor második lett az  elektromos gokart bajnokságon, melyen 16-an vettek részt, a címvédő Iván Lászlót azonban idén sem tudta senki megelőzni.

Aki nem tudott eljönni, szeptember 10-én Balatonfüreden vagy szeptember 24-én Keszthelyen találkozhat villanyautósokkal.

Akit pedig az elektromos Trabant érdekel, nézze meg az alábbi videót.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.