Főoldal » elektromos autó » Elektromos Bogár érkezik Kínából?

Elektromos Bogár érkezik Kínából?

A kínai autógyártók soha nem voltak szívbajosak, ha a népszerű európai autók formatervének lenyúlásáról volt szó formatervéből merítettek ihletet.

Most ezekhez a hagyományokhoz térhet vissza a GWM egyik márkája, az Ora.

Copy Cat

A GMW Ora márkája a megfizethetőbb kategóriában utazik, és fiatalos dizájnjával hívja fel magára a figyelmet. A típusok elnevezése is egy érdekes sémát követ, mindegyiknek két tagból áll a neve, a második pedig mindig „cat” azaz macska.

A vállalat még 2021 elején a Punk Cat elektromos tanulmányautóval hívta fel magára a figyelmet, amely eléggé hasonlított a VW híres bogárhátújára. Akkor még arról is cikkeztek a sajtóban, hogy a német konszern megvizsgálja fennáll-e a jogsértés az eléggé nyilvánvaló koppintás miatt.

Ora Punk Cat. Forrás: JustAnotherCarDesigner/Wikipedia

A kínai márka azonban nem tántorít az ötlettől, és nemrég bemutatták az autó egy kisebb, állítólag a női vásárlókat megcélzó változatát amely Ballet Cat névre hallgat, és ha lehet még jobban hasonlít a Bogárra.

A nagyobbik autónak egyébként lesz egy prémium kiadása is a Wey márka alatt, amelyiket eredetileg v72 néven emlegettek, de hallottuk már a Dream fantázianevet is. Ha nagyon hunyorítunk, itt is felfedezhető az inspiráció forrása, de ebben valahogy előbb keresnénk chicagói gengsztereket 100 évvel ezelőttről, mint szorgos német mérnököket.

A modellcsalád állítólag 50-es, illetve 60-as LFP akkumulátorral készül, amelyek 400-500 kilométeres hatótávot tesznek lehetővé a kínai CLTC szabvány szerint mérve.

Az európai forgalmazásról egyelőre nincs hír, de feltételezzük ez nagyban függ majd attól, hogy mennyire gondolja komolyan a VW a pereskedést.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.