Főoldal » elektromosautó-töltés » Már a szomszédba is megérkezett az ABB 360 kW-os töltője

Már a szomszédba is megérkezett az ABB 360 kW-os töltője

Sankt Pölten városától délre, a Mariatellerstraße-n helyezték működésbe a legelső ABB Terra 360 típusú töltőoszlopot Ausztriában, amely 360 kW-os teljesítményével jelenleg az ország legerősebb elektromosautó-töltője. Az állomás a Westautobahn irányába leágazó rámpa előtt található, így a Bécsbe ingázó villanyautósoknak fontos helyszín lehet akkumulátoruk villámgyors feltöltéséhez.

A töltő a Shell benzinkútján várja a villanyautósokat annak a megállapodásnak a részeként, amit az ABB E-mobility üzletága és a Shell idén májusban írt alá.

Eközben egy másik európai országban is bekapcsolták az első Terra 360-at: az Egyesült Királyságban a Gridserve integrálta a töltőberendezést a Braintree töltőparkjába Essexben. Itt az ABB töltőjével 36-ra nőtt az egy időben tölthető elektromos járművek száma.

A Terra 360 töltőoszlop összesen négy töltőcsatlakozót kínál, s maximális teljesítményét kihasználva 3 perc alatt akár 100 kilométerre elegendő energiát is betölthet az akkumulátorba. Az ABB kínálatában jelenleg ez az elérhető legerősebb töltőberendezés, legelső példányát Norvégiában kapcsolták be májusban.

 

Címlapkép: Shell Recharge St. Pölten. Forrás: Shell

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.