Bővít a Tesla Szigetszentmiklóson

Még egy éve sincs, hogy 2022 február második felében a Tesla átadta a 12 állásos V3-as Supercharger állomását Szigetszentmiklóson, máris kapacitást bővítenek. Az eredeti, egyenként 250kW-os oszlopokat a parkoló egy keveset használt, mégis frekventált részén telepítették nem túl távol az áruház bejáratától.

A földmunka és a kábelek behúzása, a betonozás és a telepítés, majd a végszerelés szinte észrevétlenül és nagyon gyorsan megtörtént a hideg idő ellenére. A tesztelés és a végső konfigurálás is mindössze pár napot vett igénybe.

Most szinte ugyanilyen sebességgel jelent meg 8 új oszlopnak elegendő előkészítés. Pillanatok alatt elkészült a földmunka és az oszlopok, valamint a vezérlőszekrények számára kialakított betonalapok.

Tegnap délután a helyszínen ottjártunkkor nem volt aktív munkavégzés, az eredeti 12 oszlop zavartalanul működött és, ahogy szinte mindig csaknem telt ház volt. Talán éppen az lehet a bővítés oka, hogy ezen a töltőhelyen az átadás óta éjjel-nappal nagy a forgalom.

Folyamatosan beszámolunk majd az aktuális helyzetről, de addig is, amíg nem tudunk többet íme még néhány kép a helyszínről:

Aki pedig szeretne Pécsre szavazni, mint a következő lehetséges európai TESLA töltőszigetre, az alábbi linken megteheti: SZAVAZOK

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Zvara Szabolcs

Hiszek abban, hogy a legkisebb tettnek is lehet óriási hatása ezért villanyautót használok, amit napelemről töltök. Igyekszem a háztartást műanyagmentesíteni, a hulladékot szelektíven gyűjteni, az elhasznált dolgokat újra felhasználni és amit lehet a saját kertben megtermelni. Jó érzés tudni, hogy ez nem csak nekem számít, ezért csatlakoztam a Villanyautósok.hu csapatához.