Családi videó: együtt a három Volkswagen koncepció

Alig néhány nap múlva a Los Angeles Motor Show színpadán fognak csillogni, de a Volkswagen úgy döntött, hogy még a nagy esemény előtt felhívja a sajtó és a rajongók figyelmét a három elektromos autó koncepciójára, az I.D.-re, I.D. Buzz-ra, és az I.D. Crozz második változatára. Ehhez egy rövid videó erejéig egy kaliforniai helyszínen találkozott a három autó.

Szépen csengő ígéretekből a Volkswagentől is kaptunk bőven az utóbbi időben, melyek szerint a vállalat óriási összegeket fog a jövő technológiájának fejlesztésére költeni, valamint 2025-re összesen 80 új elektromos modellt dobnak piacra, melyből 50 teljes mértékben elektromos meghajtású lesz. Ennek megfelelően hozta létre a gyártó az I.D. vonalat, melynek első tagja, a Volkswagen I.D. 2016 őszén debütált Párizsban, majd jött az elektromos kisbusz, az I.D. Buzz koncepciója, és az I.D. Crozz II. crossover. Mindhárom modell sorozatgyártásba fog kerülni, az érkezési idejük azonban még bizonytalan. Az I.D. és az I.D. Crozz esetében 2019 végére, 2020 elejére számíthatunk, az I.D. Buzz valószínűleg csak 2022-ben gurul ki a gyárból.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.