Újabb Model 3 Európában: Egy fecske nem csinál nyarat. Na és kettő?

Mint ismeretes a Tesla Model 3 európai szállítása csak jövő nyáron esedékes, de a téma iránt érdeklődő olvasók biztosan emlékeznek rá, hogy szeptemberben már lekaptak egy holland rendszámos példányt az öreg kontinensen.

Ez első Model 3 amit Európában kaptak le még szeptemberben. Forrás: electrek.co

Most egy fehér Model 3 tűnt fel a német autópályákon, müncheni rendszámmal és erről is sikerült fotót csinálni. Egy német Teslás össze is futott az autóval egy Superchargernél és beszámolt a találkozóról.

A második fecske November 24-én érkezett. Forrás: Maxime Romain Julien (Twitter)

Az autót amerikai Tesla alkalmazottak vezették és mivel tengerentúli példányról volt szó, a csomagtartóban egy hatalmas berendezés volt, hogy egyáltalán rá lehessen kötni az európai szupertöltőre. Itt érdemes megjegyezni azok kedvéért, akik amerikai importon gondolkoznak, hogy az ottani Teslák csatlakozója más mint az európai modelleké, így ha onnan hoz be autót, le kell mondani a Supercharger használatról.

Amerikai import Ingolstadtban 2016 áprilisából. Forrás: electrek.co

Az eset különös bája, hogy az autót Ingolstadt közelében fényképezték le. Mint emlékezetes, az első európai Model X az Audié volt, a németek importáltak egyet, hogy felmérjék a versenytársat, de valószínűleg kevesebb időt töltöttek Tesla fórumokon mint jómagam, így elég kínos helyzetbe kerültek a Superchargernél.

A peches Audi alkalmazott a schweitenkircheni Superchargernél. Forrás: StefanKV, TFF fórum.

Most azonban a Tesla saját maga hozta át az autót és folytat vele európai teszteket, ami mindenképpen jó jel az európai vásárlóknak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.