Vadító elektromos Kia mutatkozik be Genfben

Az elektromos autókét rajongó látogatók biztosan nem fognak unatkozni a Genfi Autószalonon, hiszen másról sem szólt eddig ez az év az autógyártók számára, mint az egyik legrangosabb autókiállításra tartogatott modellek villogatásáról. A számos újdonság között érdemes lesz egy kis időt szánni a Kia standjára is, ahol egy egészen különleges tanulmánnyal találkozhatnak majd a résztvevők. A gyártó egy rövid leírással és egy titokzatos képpel jelentette be a koncepció svájci megjelenését, amelyen egy szokatlan kinézetű, az autó elején végigfutó LED csík látható, valamint az is kivehető, hogy a sárvédők is meglehetősen hangsúlyos szerepet kapnak a jármű összképének kialakításában. Egy másik érdekességet is észrevehetünk a képen, mégpedig a Kia új logóját, amely már háttérvilágítással, új betűtípussal, és az ovális keret nélkül virít az autón. Azt egyelőre nehéz megmondani, hogy miféle szerzet lesz a tisztán elektromos meghajtású gépezet, de a formából ítélve valami nagyon sportos koncepciót sikerült összedobniuk a dél-koreaiaknak. A frankfurti dizájnközpont tervezőinek fejéből kipattant különleges stílus célja egyébként nem más, mint a vállalat és az elektromos közlekedés elmélyült kapcsolatát tükrözni az érzelmek segítségével. A Kia szavaival élve a villanyautó nem csupán választ ad a fogyasztók hatótávval, teljesítménnyel, töltési idővel, és vezetési dinamikával kapcsolatos aggodalmaira, hanem egy alapos libabőrben is része lesz annak, aki ránéz. A hajtáslánc tulajdonságairól egyelőre nincs hír, sem arról, hogy vannak-e további tervei a gyártónak az autóval.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.