Több mint egy év is lehet a várakozási idő a Kia e-Nirora Európában

Akár több mint egy évet is kell majd várniuk vadonatúj autójukra azoknak, akik leadják a rendelést a Kia Niro tisztán elektromos változatára. Két héttel ezelőtt az Egyesült Királyságból érkezett a hír, hogy az országba allokált legelső 900 darab a rendelés megnyitása után egy hónappal elfogyott, és leghamarabb talán az év végén lesz újra lehetőség a vásárlásra. Akik viszont elsőként állították össze álmaik autóját az interneten, és nyomtak rá a megrendelés gombra, azok sem érezhetik magukat igazán szerencsésnek, merthogy az akkumulátorgyártás akadozása miatt 2020 előtt nemigen történik meg a villanyautók kiszállítása. A várakozási idő azonban nem csak a briteknél szaladt az egekbe, egész Európában nagyon türelmesnek kell lenniük a Kia vásárlóinak – derült ki egy a gyártótól származó hivatalos kereskedői tájékoztatásból, amely az Electrive hírportálhoz is eljutott.

A dél-koreai vállalat szerint egyértelmű, hogy az európai kereslet a vártnál jóval magasabb, ezzel pedig az akkugyárak kapacitása nem tud lépést tartani. A levélben az olvasható, hogy a Kia által eredetileg kommunikált 6 hónapos várakozási idő helyett érdemes legalább 12 hónappal számolni, ez pedig egyaránt érvényes a korábban leadott, és az új rendelésekre is. Így tehát azok a járművek, melyek kiszállítását idén tavaszra ígérte a Kia, szintén csak hónapokkal később érkeznek meg. A gyártó elmondása szerint a legfontosabb most a bemutatódarabok eljuttatása valamennyi piacra, melyek tesztvezetésekkel és a kereskedések alkalmazottjainak tanácsadásával még több vásárlót tudnak majd gyűjteni az e-Niro számára.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.