Rendelhető a kínai Model 3

Végre megvan a megfejtése a hét közepén Kínában megjelent nyereményjátéknak, a Tesla a kínai 300 millió felhasználóval rendelkező Weibo nevű közösségi oldalon bejelentette, hogy mától rendelhető Kínában a helyi gyártású Tesla Model 3.

Már rendelhető a kínai gyártású Tesla Model 3

A Standard Range Plus változat ára 47 500 dollár (328 000 yuan), ami kb. 7000 dollárral olcsóbb, mint az Amerikában gyártott autó. A Tesla továbbra is optimista a Gigafactory 3 megnyitásával kapcsolatban, így 6-10 hónap szállítási időt ígér az első megrendelőknek. Az alábbi videón megtekinthetjük a Kínában épülő Tesla gyár aktuális állapotát.

A rendelési lehetőség megjelenése után az első megrendelés 3 percen belül megtörtént, azonban a weboldal nem bírta a terhelést, így az érdeklődők nem tudtak további megrendeléseket leadni, helyette egy üzenetet olvashattak, amelyben a Tesla türelmet kér, vagy azt javasolja, látogassák meg az egyik üzletet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.