Autós bérlet Miskolcon

Miskolc egyik fontos és nagyon forgalmas útvonalának felújítása miatt a helyi tömegközlekedési vállalat, az MVK Zrt. Autós bérletet vezet be. A reggeli munkakezdés előtti órákban és délután, munkaidő végén eddig is nagyon zsúfolt volt ez az útvonal, lassú volt a forgalom, a felújítás ideje alatt még rosszabb lehet a helyzet, nap közben is állandósulhatnak a forgalmi dugók.

A helyi közlekedési vállalat szeretné csökkenteni a városi környezetszennyezést és az utak túlterheltségét, ezért aki autóról tömegközlekedésre vált, az most 45 % kedvezménnyel, azaz a diák bérlet áráért, 3900 Ft-ért válthat hóközi bérletet, amely buszra és villamosra egyaránt érvényes. Az autós bérleten fel kell tüntetni a forgalmi engedély számát, és kizárólag a forgalmi engedéllyel együtt érvényes.

Miskolcon földgáz üzemű buszok és modern villamosok védik a környezetet, melyeket most az autósok kedvezményes bérlettel használhatnak (Forrás: MVK Zrt.)

A felújítással érintett főút éppen párhuzamos Miskolc villamosvonalával, ezen kívül néhány éve Miskolcon szinte kizárólag CNG (sűrített földgáz) üzemű autóbuszok közlekednek, így aki autóról tömegközlekedésre vált nagyon is sokat tehet a város tisztább levegőjéért.

A környezetvédelmet fontosnak tartó elkötelezett villanyautósként határozottan támogatom a kezdeményezést és bízom abban, hogy annyira sikeres lesz, hogy talán a felújítás után hosszabb távra is megmarad ez a bérlet típus.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.