Videón a Tesla nürburgringi tesztjei

Folyamatosan követjük a Tesla Model S nürburgringi tesztjeinek alakulását – legutóbbi írásunkat itt találjátok a témában. A csúcsdöntési kísérletre leghamarabb jövő hét szerdán kerülhet sor, de addig is van videónk a pályán futó autók köreiről.

Az első videón egy jelenleg is gyártásban lévő Raven revíziójú Model S látható – valószínűleg ezzel szeretnék lefektetni az alap időt, amit a jelenlegi technika tud. Ez a verzió, ami idén májusban került gyártásba, megkapta már a Model 3 motorját és javult a hajtáslánc hűtése illetve a felfüggesztés is módosult, tehát a korábbi P100D időkhöz képest biztosan jobbat megy majd.

A második videón, igaz, csak pár másodpercig, de az új Plaid hajtásláncú prototípus fut. A piros autó karosszériában is változott a jelenlegi Ravenhez képest, de ennél lényegesebb a 3 motoros kialakítás amit a 2020-as roadstertől kölcsönöz, illetve biztosan vannak más fejlesztések is benne amit még nem kötöttek az orrunkra. A szélesített kerék jártok, nagyobb első légbeömlő és a megnagyobbított hátsó spoiler jól kivehető ezeken a képkockákon is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.