Volkswagen ID. koncepciók Frankfurtban

A Volkswagen stand ugyan az ID.3-ról szólt, de a gyártó az ID sorozat jövőbeli tagjainak koncepcióit is felvonultatta, demonstrálandó a cég átfogó terveit. Bármennyire is jól néznek azonban ki ezek az autók, arra nem szabad számítani, hogy a néhány év múlva megjelenő tisztán elektromos Volkswagenek ennyire futurisztikusak lesznek. A különböző méretű és formájú autók inkább azt hivatottak megmutatni, hogy a MEB platformra szinte bármit rá lehet majd építeni, amire a piacon igény lesz.

ID. Vizzion

A Volkswagen ID. Vizzion a cég tisztán elektromos szedánja, amit 2018-ban Genfben mutattak be a nagyközönségnek. Az óriási fotelekkel felszerelt utasfülke széria modellben teljesen elképzelhetetlen, de a forma sem tűnik épp utcára kiengedhetőnek. Egy ilyen méretű autó megjelenését 2022 környékére tervezik.

ID. Buzz

A klasszikus kisbusz 2017-ben, a detroiti autókiállításon bemutatott, modern, elektromos változata. Divat, retro autó, és eszméletlen jól néz ki. Sokan várják, de nyilván csak kevesen fogják megvenni. Ez a járműkategória ma már nem annyira menő. Ennek ellenére a Volkswagen 2022-ben gyártásba küldené.

ID. Crozz

A Volkswagen ID. Crozz szintén 2017-ben mutatkozott be Sanghajban, és ha a tervek nem változnak, akkor ennek a széria változata akár már jövőre meg is jelenhet. Sokan úgy gondolják, hogy a végleges ID. Crozz egy elmaszkírozott változata forgott a kiállítás egy sejtelmes üvegkalitkájában (lásd lentebb), de véleményem szerint az az autó sokkal inkább az ID.3 egy variánsa lehet, mint a Crozz végleges változata.

ID. Roomzz

A Volkswagen ID. Roomzz az egyik legújabb koncepció, ami nyitott ajtókkal vára a közönséget. Az előre és hátra elcsúszó ajtókkal szerelt autó ilyen formában valószínűleg nem lesz kapható, de valamiféle egyterűre vagy crossoverre biztosan számíthatunk a német gyártótól.

ID. Buggy

A Volkswagen ID. Buggy valószínűleg sosem kerül sorozatgyártásba. Az elkészítésével a mérnökök csak a MEB platform rugalmasságát, sokoldalúságát akarták bemutatni. Pedig nyaralóhelyeken egy ilyen autó a kölcsönzők sztárja lehetne, akár így is ahogy van.

The next ID.

Az ID. sorozat következő tagja The next ID. néven egy olyan üvegkalitkában forgott, aminek a külsejét össze-vissza csíkokkal félig leragasztották, az üvegfal átlátszósága folyamatosan változott, bent pedig villogtak a reflektorok. Ettől persze még lehetett volna jó fotókat készíteni róla, de hogy tényleg csak sejteni lehessen, hogy mi az, a karosszériát is körberagasztották álcafóliával.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.